събота, август 25, 2007

Какво по дяволите е блог?

Това ми е първата публикация в блога.

Чудех се за какво да бъде. За какво ми се пише, когато изобщо не ми се пише? Какво може или не може да съдържа един блог? Въобще колко хора четат тия неща и има ли шанс точно тоя блог някой да го прочете? Дали някъде от Гугъл може да текне нещо като ‘FAQ on blogs’? Всъщност колко важни са блоговете и заслужава ли си да гледам на това като на първата ми публикация? Въобще това публикации ли са, което хората постват в блоговете?

Общо взето разбрах за блоговете съвсем случайно. Даже не си спомням вече какво точно издирвах в Гугъл, когато попаднах на разказ от някакво момиче. Беше подразнена от некоректно отношение от страна на известна верига хранителни магазини. Просто разказваше за това и ми стана интересно. На края на разказа й имаше линк ‘Гласувайте за блога’ или нещо такова и ‘Вижте коментарите’. Не знаех какво е блог, зачудих се и отидох да видя коментарите. Забелязах, че много прилича на форум. Сигурно защото единственият познат за мен начин за изразяване на лично мнение в интернет пространството бяха форумите. В онзи съботен следобед, нямах време да оставам повече пред компютъра, затова в моето съзнание блоговете оставиха доста бегъл отпечатък...

Всъщност аз пиша само в два форума в пространството - форумът на 'Сблъсък' и odit.info. Е писала съм и в други, но не съм оставяла повече от 10 мнения там. Обаче обичам да прелиствам и други форуми. Просто ей така, когато нямам нищо за правене или нищо не ми се прави. Като сега.

Странно нещо са форумите в интернет пространството. На първо място интернет е нещо уникално. Множество паралелни вселени. Просто е невероятно. Дълга тема – друга тема.

Форумите. Първо бяха чатовете. Сега май са блоговете. Попаднах на линк ‘Направете свой блог в три стъпки’ или нещо такова и тъй като обичам нещата, които са лесни като 1, 2 и 3 – реших да си имам мой блог, каквото и да е това.

И понеже ми свършиха цигарите и само исках да видя какво е, отивам за цигари и може никога да не се върна.